logo

Amethist

Boeken

Haantje

Telefonisch spreekuur:
maandag, woensdag, vrijdag van 9.00 - 10.00 uur
0162 - 525 800

Mijn persoonlijke zoektocht:

Mijn naam is Sybiel Schroeder. Ik ben geboren in 1959.

Aanvankelijk zocht ik mijn weg in de reguliere gezondheidszorg. Ik werd verpleegkundige. Later werd ik leraar verpleegkunde en vervulde diverse functies binnen de reguliere gezondheidszorg.

 

Boeken

Hoe meer ik zocht en studeerde hoe verder ik af kwam te staan van datgene wat ik eigenlijk zocht in de gezondheidszorg. Namelijk recht doen aan de totale mens en niet alleen aandacht voor de gediagnosticeerde klachten. Tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht werd mij duidelijk dat ik binnen de reguliere gezondheidszorg niet zou vinden wat ik zocht omdat ik op de verkeerde plek zocht. Ik brak de opleiding na twee jaar af.

Vanaf die dag kwam ik steeds vaker Ďtoevalligí in contact met mensen die mij introduceerden in de wereld van gevoel, intuÔtie, vertrouwen, los laten. Ik leerde een onzichtbare, niet meetbare, niet verklaarbare wereld kennen waar mijn methodisch en systematisch ingestelde hersenen aanvankelijk veel moeite mee hadden.
Ik leerde mijn eigen gevoelsmatige kant te gebruiken en ik bleek al snel erg gevoelig. 
Ik begon weer te zoeken en volgde weer allerlei cursussen en opleidingen. Dit keer binnen de alternatieve gezondheidszorg. Ik verdiepte me in Touth for health, Bach bloesemremedies, edelsteentherapie, etherische oliŽn, kruidengeneeskunde, acupressuur, acupunctuur en ten slotte homeopathie. En die laatste pakte me. Hier moest ik meer van weten, want dit was anders. Ik besloot de, toen nog, 5-jarige beroepsopleiding te volgen.

En eindelijk begon ik te vinden wat ik zocht. Eindelijk een therapie waarbij er aandacht is voor de totaliteit. De totale mens, alle klachten, de levenssituatie, belastende factoren uit de omgeving, officieel erkende klachten maar ook voor klachten die wel degelijk ervaren worden maar waarvoor de dokter geen diagnose heeft. Voor het eerst vond ook integratie plaats van zowel mijn regulier opgeleid analytisch denkvermogen alsook mijn intuÔtieve gevoelsmatige kant. Eindelijk was er een visie op ziekte en gezondheid waar ik wat mee kon. Eindelijk had ik een geneeswijze gevonden die de patiŽnt in zijn waarde liet, geen schade aanrichtte en die duidelijke en meetbare resultaten opleverde.
Tijdens de laatste jaren van mijn opleiding tot Klassiek Homeopaat voor mensen begon ik l aan de vierjarige opleiding voor Klassieke Homeopathie voor dieren.
Ik draai nu een gecombineerde praktijk en ben erkend door zowel de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassieke Homeopaten )alsook de BKHD (Beroepsvereniging Klassieke Homeopaten voor Dieren).

links2