logo

 

Bloesem

Boeken

Flesjes

Telefonisch spreekuur:
maandag, woensdag, vrijdag van 9.00 - 10.00 uur
0162 - 525 800

Klassieke Homeopathie is een energetische geneeswijze gebaseerd op universele natuurwetten.
De patiŽnt wordt in zijn waarde gelaten als totaal en uniek individu met zijn/haar eigen persoonlijke beleving.
Daar waar de reguliere geneeskunde specialisatie op onderdelen kent (longarts, uroloog, keel neus oorarts enz..) kijkt de Klassiek Homeopaat altijd naar het geheel. Ook naar andere klachten dan hetgeen waar de patiŽnt in eerste instantie voor komt, ook naar klachten die er in het verleden zijn geweest. Ook naar vage klachten of vreemde klachten. Want anders dan de reguliere geneeskunde werkt de Klassiek Homeopaat niet met standaard medische diagnosen waar de klachten binnen moeten passen. Nee, elk symptoom hoe vaag of vreemd ook vormt een aanwijzing voor het vinden van het Homeopathisch medicijn dat de patiŽnt nodig heeft. De Klassieke Homeopathie kent ook geen protocollen (standaard voorschriften voor erkende klachten) elke unieke mix van klachten en kenmerken van een persoon vraagt om zijn eigen aanpak. Klassiek Homeopathie is een individuele geneeswijze bij uitstek.

Consult
U maakt telefonisch een afspraak en komt naar mijn praktijk. (Wettelijk is Klassieke Homeopathie gelijkgesteld met de reguliere geneeskunde, u hebt geen verwijzing of wat dan ook van uw huisarts nodig maar bent vrij in het kiezen van de therapievorm die u wenst)
Tijdens het consult voert u een gesprek met mij. U vertelt mij over uw klachten en ik luister naar u. Ik stel vragen om dieper op een onderwerp in te gaan of ik vat samen om te checken of ik goed begrepen heb wat u heeft verteld. Gemiddeld duurt een eerste consult 1Ĺ uur. Dat lijkt lang maar de tijd vliegt voorbij. (Eventuele vervolgconsulten duren ĺ tot 1Ĺ uur). Na het consult analyseer ik uw verhaal en stel een behandelplan op. Afhankelijk van wat we afgesproken hebben krijgt u een telefoontje dat u uw medicijnen kunt komen ophalen of ik stuur ze u op met de post. U krijgt bijgesloten een duidelijke instructie hoe de medicijnen in te nemen en wanneer u weer contact met me op moet nemen.
Aan de hand van uw reactie op de medicijnen wordt de behandeling voortgezet.

Vergoeding
Mijn behandelingen worden als NVKH erkende Homeopaat vergoed door de zorgverzekeraars. Hoeveel u terugkrijgt verschilt per maatschappij en per pakket dat u gekozen hebt. Ik heb een overzicht op de praktijk.

links2