logo

Shimanski

Jarkov

Telefonisch spreekuur:
maandag, woensdag, vrijdag van 9.00 - 10.00 uur
0162 - 525 800

Homeopathie werkt bij dieren net zo goed als bij mensen. Het grote verschil is dat dieren niet kunnen vertellen waar ze last van hebben. Als Homeopaat ben ik afhankelijk van de gegevens die de eigenaar kan verstrekken. Hoe beter de eigenaar zijn dier kent, hoe beter hij/zij kan observeren hoe nauwkeuriger de informatie is die ik krijg.

Wettelijk is het zo dat alleen dierenartsen dieren mogen “behandelen”. Ik stel geen medische diagnose, daarvoor verwijs ik u door naar uw dierenarts. Ik kijk vanuit het Homeopathisch gedachtegoed naar uw dier, zijn klachten en zijn levensomstandigheden. Ik adviseer u welk middel ik, als het mijn dier was, aan hem zou geven. Verder werk ik zo veel mogelijk samen met uw dierenarts en laat reacties op Homeopathische middelen door de dierenarts controleren in de vorm van bloeduitslagen, röntgenfoto’s, klinisch onderzoek enz. op geleide daarvan kan ik u verder adviseren.

Consult
Als u met uw dier bij mij komst zal ik u begroeten maar uw dier in eerste instantie negeren. Dit is geen desinteresse van mijn kant maar een bewuste strategie. Hij/zij moet vooral niet de indruk krijgen dat het om hem/haar gaat, een dier gaat daar meteen zijn/haar gedrag op aanpassen. Hoe minder aandacht u en ik aan uw dier geven hoe eerder het dier ontspant en hoe ‘normaler’ het zich zal gedragen.

Welke dieren
Hond en poes zijn veelgeziene gasten. Maar ook konijntjes, ratjes, papegaaien en zelfs enkele reptielen komen over de vloer. Paarden, koeien, geitjes schapen enz bezoek ik op hun eigen stal.

Dier consulten worden (nog) niet vergoed door de verzekeringsmaatschappijen. De BKHD gaat zich hier wel sterk voor maken.

links2